hella ja huone roni humberto kohokohdat
Arto Rastaan oikea keittiökäsi Roni Toivari ja hovimestari-sommelier Humberto Pulido Garcés.

Kesätauon jälkeen avannut Hella & Huone on yhdistelmä klassisuutta, leikkisyyttä ja yllätyksellisyyttä. Jatkossa kolmena päivänä auki oleva klassikkoravintola koukkaa uuteen syksyyn mukanaan asioita aivan alkutaipaleeltaan, mutta toisaalta myös viime kesän pop up -ravintola Alphasta.

Hella & Huone on nyt auki vain kolmena päivänä viikossa, torstaista lauantaihin. Keittiötiimi on kuitenkin töissä jo tiistaista alkaen esivalmistelemassa loppuviikon iltoja niin, että kaikki on silloin ehdottoman tuoretta ja täydessä tikissä.

arto rastas kohokohdat
Ravintoloitsija-keittiömestari Arto Rastas

– Laatu on parempi kuin koskaan aikasemmin. Meillä on nyt rauhassa aikaa esivalmistella ja keskittyä tekemiseen, Rastas kuvailee.

Vaikka ravintola on normaalisti auki torstaista lauantaihin, niin tilauksesta se on avoinna seurueille aikaisemminkin viikolla. Tilanne mahdollistaakin mainiosti erilaisten yksityistilaisuuksien järjestämisen ravintolassa.

Menuja on kaksi, kuuden ja kahdentoista ruokalajin mittainen. Annosvalikoiman pääraaka-aineet on kerrottu, paikka paikoin vieläpä melko mystisesti ja hersyvästi kuvailtuna, mutta muuta vihiä niistä ei sitten saakaan. Listalla poseeraavat tällä hetkellä mm. Wild duck’s coffee break, Drunk boysenberry ja Tiputanssi.

– Haluan yllättää ihmiset. Pientä vinkkiä on toki saatavilla, mutta kokonaisuus tulee lopulta yllättämään aterioijansa yllätysmenun tapaan, Rastas valottaa.

Pääraaka-aineet tulevat aina olemaan samat kuin annosluettelossa, mutta muuten annokset lisukkeineen saattavat vaihdella hyppysiin saatavien raaka-aineiden mukaan.

– Se pitää meidät keittiössäkin aika innoissamme, sillä annoksia voidaan muokata sesongin ja yllättävienkin saataville tulevien raaka-aineiden mukaan.

Jotain Rastas kuitenkin suostuu paljastamaan.

– Siellä on mm. makuja matkan varrelta. Sellaisia huikeita annoksia ja makuja, jotka aivan ehdottomasti halusimme saada nyt mukaan.

Kesän rempseä pop up -ravintola Alpha oli virkistävä repäisy ja rajojen rikkomista linjakkaassa klassikkoravintolassa. Sieltä jäi mukaan mm. viljely sisätiloissa. Hellan & Huoneen laji on kuitenkin tyylikäs vaikkakin veikeä fine dining, eikä se ole häipymässä minnekään, muutenkaan.

– Fine dining ei koskaan ole kuollut, vaikka bistroutumisen aika on vienyt ravintoloita heterogeeniseen suuntaan. Paljon ulkona syövät tuntuvat kaipaavan jo sellaista rehellistä pönötystä, valkoisia pöytäliinoja ja klassista palvelua.

Jotkut asiakkaat ehtivät kesän aikana olla jo huolissaan siitä, palaako Hella & Huone enää takaisin ollenkaan. Sillä on kuitenkin aivan erityinen paikkansa Rastaan huippugastronomialle sykkivässä sydämessä.

– Hella & Huone on aina ollut se paikka, jossa olen voinut tehdä ruokaa ihan viimeisen päälle. Juuri sellaista ruokaa en voi tehdä missään muussa ravintolassani. Hella & Huone tulee edelleen jatkamaan ainutlaatuisen ruoan tarjoamista Tampereella. Se on tarpeeksi hyvä ollakseen oma itsensä, Rastas tuumaa.

Silti yksi yksittäinen ravintola ei Rastaan identiteettiä luo.

– Hella & Huone on yksi osa-alue ja kertoo jotain tekijänsä tieto- ja taitotasosta, mutta ei se kokonaiskuvaa luo. Teen monenlaista, Rastas toteaa.

6 ruokalajin menu 65e, 12 ruokalajin menu 95e
Juomapaketit 28e, 58e ja 80e

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

Hella & Huone viiniKOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Kaupungin kesäkeidas on Tampereen uusin ravintolakeskittymä: Sorsapuiston ravintolat esittäytyvät

Jos Sorsapuistoa pitäisi kuvailla, se on vähän niin kuin Central Park tai Lontoon Hyde Park, muttei siellä päinkään. Tamperelaisia kaupunkilaisia näkee piknikillä, ottamassa aurinkoa, nautiskelemassa...

Hans Välimäki kokkaa illallisen Hellassa & Huoneessa Tampereella 1.4.2017

Keittiömestari Hans Välimäki on aloittanut tänä keväänä epäsäännöllisen säännölliset illalliset, joiden teemat vaihtelevat sesongin, mieltymysten ja fiilisten mukaan. Kolme ensimmäistä iltaa myytiin Helsingissä hetkessä...

Alpha vie asiakkaat mökille ja pistää grillit kuumiksi

Kun ravintola Hella & Huone kirmasi kesälaitumille, valtasi rouhea pop up -ravintola Alpha tilat popsittavine astioineen sekä naposteltavine salivihreyksineen. Syyskuuhun saakka Salhojankadulla roihuavat siis reilusti rouheammat...