Bar & Bistro Fabric aloittaa ainutlaatuisen yhteistyön Bryggeri Helsingin kanssa. Kumppanuuden myötä Fabric sukeltaa syvälle oluen ja ruoan rakkaudelliseen liittoon, kun Bryggeri tuo ravintolaan loisto-oluensa sekä osaamisensa oluen ja ruoan yhdistämisen saralla.
– Fabric ei ole pelkästään Bryggerin hanapaikka, vaan teemme paljon syvempää ja kokonaisvaltaisempaa yhteistyötä niin juoman kuin ruoankin saralla. Saamme Bryggeriltä olutopastusta ja samalla myös keittiöt keskustelevat vahvasti toistensa kanssa, ravintoloitsija Jussi Airila kuvailee.
Bryggeri Helsinki on olutkulttuurin edelläkävijäpanimoita kovan luokan ammattiosaajineen. Suomen toinen Lontoon Beer Academystä valmistunut olutsommelier Olli Majanen sekä maineikas keittiöpäällikkö Ali Suviala ovat erikoistuneet nimenomaan oluen ja ruoan yhdistämiseen nostaen panimoruokailun Helsingissä aivan uudelle tasolle.
Bryggeri Helsinki oli pitempään silmitellyt tarkkaan sopivaa yhteistyökumppania ja sellainen löytyi Fabricista, kun Airila otti yhteyttä kaivaten ravintolaansa syvempää ja laadukkaampaa olutprofiilia asiakkaitten toiveita kuunnellen.
– Meillä on taustalla pitkä tuttavuus ja luottamus. Fabricissa myös olut ja ruoka yhdistyvät tavalla, jonka allekirjoitamme täysin ja joka on meille erittäin tärkeää. Pyrimme omassakin toiminnassamme vaalimaan samaa ruoan ja oluen yhteyttä, Majanen kertoo.
Fabric tulee saamaan Bryggerin kautta esimerkiksi maltaita keittiön tarpeisiin. Yhteistyön pyörähtäessä kunnolla käyntiin tulee Fabricin ruokalista täyttymään oluille sopivista ja olutta sisältävistäkin annoksista.
– Majasella on Suomen olutsommelierina aivan huikea oluttietämys ja osaaminen, josta ammennamme ilolla. Meilläkin on toki vahvaa osaamista keittiössä, mutta miksemme hyödyntäisi Bryggerin tietotaitoa nimenomaan oluen ja ruoan yhdistämisessä ja oluen käyttämisessä ruoanvalmistuksessa? toteaa Airila.
Jo tämänhetkisenkin listan annoksille on valikoitu sopivat olutkumppanit Majasen toimesta. Esimerkiksi ahvenmousselinea seurakseen saanut tillipiimäinen sokerisuolattu ahven suositellaan nautittavaksi Bryggerin Pils -oluen kanssa. Jälkiruokarintaman porkkanainen financier-leivos taas on saanut kaverikseen panimon Vuosisadan.
Panimomestari Mathias Hüffnerin luomia Bryggerin tuotteita löytyy neljästä vaihtuvasta hanasta sekä runsaasta määrästä pulloja. Fabricin muukin olutvalikoima kootaan Majasen opastuksella, eivätkä tuopeissa tule kukoistamaan ainoastaan Bryggerin vaahtokukkaisen maltaiset kaunokaiset, vaan Majanen on valikoinut mukaan mainioiksi havaitsemiaan herkkuja myös muilta, paikallisiltakin pienpanimoilta.
Fabriciin on saatu myös neljän oluen maltainen maistelulauta, joka on mainio tilaisuus tutustua erilaisiin Bryggerin oluisiin pienin maistelumäärin. Maistelulauta on tilattavissa milloin tahansa tiskiltä joko yksin tai kaveriporukalla tutustuttavaksi ja vaikkapa yritystilaisuudessa nautiskeltavaksi ohjelmanumeroksi.
Airilalla on yhteistä historiaa Bryggerin kanssa paitsi Majasen ja panimon oluihin mieltyneisyyden tiimoilta, myös panimoravintolan hallituksen puheenjohtajana toimivan Pekka Kääriäisen kanssa. Olutmiehet kohtasivat 1990-luvun alkumainingeissa, kun Airilan veljekset pyörittivät Wanha Posti -panimoravintolaa ja Kääriäinen toimi Lappeenrannan Panimon toimitusjohtajana.
– Meillä oli heiltä Husaaria ja Rakuunaa myynnissä. Muistan, kuinka elintarvikelakon aikaan Kääriäinen ajoi itse asiakkaille olutta. Muuten meillä ei olisikaan ollut mitään mitä myydä. Se oli huikeaa asiakaspalvelua se, Airila muistelee luotettavaa yhteistyötä.
Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy