print_8inm47aDf3

Ravintola C:n voittaja-pintxo
Ravintola C:n voittaja-pintxo

Tampeeen seudun ravintoloissa käynnissä olleen Pintxokilpailun voitti ravintola C. Tamperrada-tapahtuman yhteydessä järjestetyssä pintxokilpailussa 10 ravintolaa kisaili parhaasta pikkuannoksesta.

Viiden päivän aikana lähes 15 000 pintxosta katosi herkuttelijoiden suuhun. Kilpailu oli osa Paistinkääntäjät-järjestön suurkapitulia, jota vietettiin viime viikolla Tampereella. Tilaisuudessa kokkitakkien suuri joukko täytti näyttävästi Tampereen keskustan.

Tuomariston yksimielinen valinta oli ravintola C

Kilpailun tuomaristo valitsi gastronomisesti parhaan pintxoksen. Arvostelu muodostui kolmesta osa-alueesta: maku 60 pistettä, ulkonäkö 20 pistettä ja innovatiivisuus 20 pistettä.

Arvioinnissaan tuomaristo oli yksimielinen; parhaan pintxoksen tarjosi Ravintola C. Keittiömestari Ilkka Isotalon valmistama pintxo oli todellista lähiruokaa: Rekolan biodynaamisen puutarhan täysjyväspeltistä leivottua rieskaa, Maarit Tuomisen kutunmaidosta Peter Döringin valmistamasta Ilkka valkohomejuustosta tehty mousse, Lahtuan luomutilan Marjaanan kasvattamia marinoituja kirsikkatomaatteja, friteerattua Gullstenin Eevan luomu maa-artisokkaa ja Koivistonkylän metsästä poimittua siankärsämöä.

Tuomaristona toimivat: Chaîne des Rôtisseurs Tampereen Vice-Chancelier Mikko Reinikka, Pirkanmaan Keittiömestareiden puheenjohtaja Ari Myllyniemi ja keittiömestari Jouni Kanninen

Ravintola Bodega Salud yleisön suosikki

Yleisöäänestyksen mukaan parhaan pintxoannoksen tarjosi kilpailussa Ravintola Bodega Salud, toiseksi sijoittui Tapas Bar Sidreria Inez ja kolmanneksi Ravintola 4 Vuodenaikaa. Saludin voittaja-annoksessa paahdettu leipä oli kastettu oliiviöljyyn ja päällystetty ibericoporsaan niskapaistista valmistetulla rilletellä sekä viimeistelty rapealla ibericoporsaan pekonilastulla ja marjatomaateilla.