Aleksanterinkadulla Denniksen keittiössä kattilat porisevat risoton valmistuksen tiimellyksessä. Denniksen keittiömestarit ovat käyneet opintomatkalla Piemonten Albassa ja kehitelleet nyt annosvalikoimaan neljä uutta risottoa.

– Herkullisen risoton salaisuus on laadukkaassa risottoriisissä, hyvässä liemessä, kylmässä voissa ja pehmeän makuisessa Grana Padano juustossa sekä tietysti kokin ammattitaidossa. Hyvän risoton tunnistaa hyvästä tuoksusta ja siitä, että risotto on ulkonäöltään kermaista ja lepää kauniisti lautasella. Risotto ei ole puuromaista eikä keittoa, vaan juuri siitä väliltä, paljastetaan ravintolasta.

Yksi tärkeimmistä elementeistä risotossa on riisin laatu. Dennis luottaa perheomistuksessa olevan Tenuta Margheritan laadukkaisiin riiseihin, jonka he kasvattavat yli sadan vuoden kokemuksella. Riisit kasvatetaan Piemontessa Vercellin lähellä, joka on riisin kasvatuksen sydän Italiassa. Asiakkailla on mahdollisuus ostaa ravintolasta kotiin erikoiserä Denniksen risottoriisiä.

Lue lisää risoton valmistuksesta

Risoton valmistukseen käytetään pääsääntöisesti kolmea eri riisilajiketta:

Carnaroli: King of risotto rice, joka on myös Dennis-ravintoloiden suosikki. Riisissä paljon makua ja keittäessä jokainen riisijyvä pitää muotonsa. Jyvä sisältää juuri sopivasti tärkkelystä ja antaa risottoon hyvän kermaisuuden.

Arborio: Yleisin käytetty riisilajike. Ei sisällä niin paljon tärkkelystä, kun Carnaroli. Keskikokoinen jyvä ja hyvin hauras koostumus, ylikypsyy herkästi ja tekee risotosta puuromaista.

Vialone Nano: Tätä lajiketta kasvatetaan eniten Veneton alueella Italiassa. Jyvä on lyhyt, sisältää paljon tärkkelystä ja kypsyy paljon nopeammin kuin Carnaroli. Tästä saa myös hyvän kermaisen risoton tärkkelyksen takia.

Juusto on risoton toinen tärkeä elementti. Dennis luottaa juustossa Grana Padanoon.

Grana Padano: Italialainen, raakamaidosta valmistettu kova juusto. Juusto kypsyy 12-24 kuukautta 25-40kg kiekoissa. Grana Padano muistuttaa Parmigiano Reggianoa, mutta on maultaan miedompaa. Dennis valinnut Padanon Reggianon sijaan risottojuustoksi, koska mieto maku antaa tilaa risoton muille mauille.

Risottoviikot 3.5.-11.6.2017

RISOTOT ja riisilajikkeet

Grana Padano -risotto ja tuoretta, mausteista Salsiccia -makkaraa fenkolinsiemenillä ja pinaattisalaatilla / Carnaroli

Parsarisottoa, paahdettua valkoista parsaa, piemontelaisia paahdettuja hasselpähkinöitä ja Parmankinkkua / Carnaroli

Tomaatti-basilikarisottoa ja paahdettua lohta / Vialone nano

Punajuuririsottoa, hunajaglaseerattua persiljajuurta ja paahdettua vuohenjuustoa / Carnaroli

Hinnat

Risotto 17,50€

Risotto + 12cl Barbera Tajian 22,50€

Risotto + 12cl Verdicchio di Matelica Organic (valkoviini) 22,50€

 

Tapahtuma


Denniksen risottoviikot

Päivät: joka päivä 3.5.-11.6.2017
Aika: aukiolojen mukaan
Hintaluokka: 17,50€
Tapahtuman kotisivut: https://www.dennis.fi/ajankohtaista/risottoviikot-3-5-11-6/

Tapahtumapaikka


Dennis Tampere
Dennis Tampere Aleksanterinkatu 22
Tampere

 

dennis verdura kohokohdat
Vegaanijuustolla kuorrutettu vegaanipizza Verdura sisältää avokadoa, savusuolalla maustettua grillattua munakoisoa, friteerattua sipulia, tomaattia ja rucolaa.

Denniksessä saa myös täysin vegaanista pizzaa. Yhdessä Vegaaniliiton kanssa suunniteltu pizza Verdura on ollut niin suuri hitti, että aluksi vain toviksi listalle pyörähtämään saapunutta vegaanijuustoisaa herkkua on saatavilla ainakin huhtikuun loppuun asti, ehkä myös vallan pysyvästikin.

Pizzojen lisäksi myös pastat saa tavallisen vehnäpastan lisäksi joko täysjyvä- tai gluteenittomana versiona ilman lisämaksua.

dennis sara riita kohokohdat
Ravintolapäällikkö Sara Riita kiidättää pizzat pöytiin.

Viinit ovat Gianluca Poggiolta saapuvaa talon punaviiniä lukuun ottamatta Vindirektin maahantuomia. Viinit kiinnostavat erityisesti viinimestariksi kouluttautunutta Riitaa.

– Yritän pysyä koko ajan ajan hermolla. Käyn viinitapahtumissa ja pidän omaa ammattitaitoani yllä, Riita kertoo hymyillen.

Denniksiä on neljässä eri kaupungissa. Ensimmäinen ravintola avattiin Turkuun vuonna 1975. Dennis onkin Suomen vanhin pizzeriaketju, suomalainen perheyritys edelleen. Dennis on uudistautunut viime aikoina kasvuaan nostaen. Se saikin viime vuonna Kauppalehden Kasvaja 2016 -sertifikaatin.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

Tapahtumia ei löytynyt näillä hakuehdoilla

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY