Keittiömestari Veli-Matti ”Vellu” Lampinen kokee olevansa onnekas saadessaan työskennellä paikassa, jossa pääsee kehittämään omaa osaamistaan entisestään ja työstämään upeita, laadukkaita raaka-aineita.

Dabbal täräyttää 30.9. juhlavasti tarjolle riekkoisen, kuningasrapuisen ja luomukaskinauriisen teemamenun, jonka myötä tuodaan pohjoisen ruska ja raaka-aineet Tampereelle. Menun on luonut kaikkien Lapland Hotelsien keittiöpäällikkö ja Lapin ruokakulttuurin lähettiläs Tero Mäntykangas tiiviissä yhteistyössä Dabbalin innovatiivisen keittiömestari Veli-Matti Lampisen kanssa.

Neljän ruokalajin ruskamenu tuo kirjaimellisesti pohjoisen maut maisteltaviksi. Raaka-aineet annoksiin saapuvat nimittäin suoraan Lapista.

– Ne saapuvat Mäntykankaan napapiirin puutarhasta, ja sitähän piisaa, Lampinen veistelee veikeästi.

Menukokonaisuus elää vielä keittiömestarismiesten sitä hioessa, mutta hulppeat pääraaka-aineet on jo päätetty.

– Saamme Lapista 50 kokonaista riekkoa, joista tulee annos nimelta Riekko metsän siimeksessä. Kuten nimikin kertoo, liikutaan siinä aivan suomalaisen metsän ytimessä, Lampinen maalailee.

Muutkaan pohjoisen antimet eivät riekolle kalpene, sillä luvassa on mm. kuningasrapua, Sallan villiporoa, sodankyläläistä luomukaskinaurista, mustikkaa ja mesiangervoa.

Menu startataan käyntiin komealla illallisella lauantaina 30.9. Dabbalin teemalliset illalliset ovat erittäin suosittuja, joten pöytävaraus kannattaa tehdä ajoissa. Ruskamenu on voimassa Dabbalissa illallisesta alkaen 14.10.2017 asti.

Neljän ruokalajin menu 58€, viinipaketti 40€.

VARAUKSET

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY