Ravintola Astorin uudistunut myöhäissyksyisen rehevä kausimenu tuo sato- ja riistakauden maut lautasille: kurpitsaa, hirveä, puolukoita. Ja Suomi 100 -menulla poseeraavan poron sekä jaloviinamansikat.
Kausimenu starttaa kurpitsansiemenillä runsastetulla kurpitsakeitolla. Pääruoka-annoksessa taas sarvipää komeilee kermaisen ja muhkean hirvi-wallenbergin muodossa.
– Hirvisesonki on nyt alkamassa, ja halusimme tehdä hirvenlihasta klassisen, kermaisen wallenbergin. Uskoisin, että hirvi tässä muodossaan osuu ja uppoaa myös sellaisille, joille hirvi esimerkiksi ulkofileepihvinä ei välttämättä maistu. Prykmestarilta sitten annoksen kylkeen maukas savuolut, ravintolapäällikkö Simo Järvenpää suosittelee.
Kauteen sopivaisesti jälkiruoasta löytyy marjaisia makuja puolukkapaistokseksi pyöräytettynä.
Kausimenun lisäksi myös Astorin brasserie- ja à la carte -listat ovat uudistuneet. Uutuutena on myös suomalaista raaka-aineista ammentava Suomi 100 -menu. Annoskokonaisuus alkaa kylmäsavulohta, graavisiikaa, jokirapu-skagenia ja katajanmarjasilakoita sisältävällä alkuruoalla. Pääruoaksi tarjotaan poroa parillakin tavalla, pariloituna ulkofileenä sekä poronmaksafrikadellina. Jälkiruoaksi on nostettu jaloviinamansikat.
– Yleensähän tarjotaan konjakkimansikoita, mutta halusimme käyttää tässä jaloviinaa. Se on kuitenkin meidän viinoistamme jaloin, Järvenpää toteaa hymyillen.
Astorin kausimenu
KURPITSAKEITTOA
Keittoa ja paahdettuja kurpitsansiemeniäHIRVI-WALLENBERG
Klassikkopihvi jauhetusta hirvenlihastaPUOLUKKAPAISTOS
39€
Astorin Suomi 100v.-menu
KALALAUTANEN
kylmäsavulohta, graavisiikaa, jokirapu- skagenia ja katajanmarjasilakoita
POROA À LA ASTOR
Pariloitua poron ulkofileetä sekä poronmaksafrikadellia.JALOVIINAMANSIKAT
45€
Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy