Ravintola Astorin uudistunut myöhäissyksyisen rehevä kausimenu tuo sato- ja riistakauden maut lautasille: kurpitsaa, hirveä, puolukoita. Ja Suomi 100 -menulla poseeraavan poron sekä jaloviinamansikat.

Kausimenu starttaa kurpitsansiemenillä runsastetulla kurpitsakeitolla. Pääruoka-annoksessa taas sarvipää komeilee kermaisen ja muhkean hirvi-wallenbergin muodossa.

– Hirvisesonki on nyt alkamassa, ja halusimme tehdä hirvenlihasta klassisen, kermaisen wallenbergin. Uskoisin, että hirvi tässä muodossaan osuu ja uppoaa myös sellaisille, joille hirvi esimerkiksi ulkofileepihvinä ei välttämättä maistu. Prykmestarilta sitten annoksen kylkeen maukas savuolut, ravintolapäällikkö Simo Järvenpää suosittelee.

Kauteen sopivaisesti jälkiruoasta löytyy marjaisia makuja puolukkapaistokseksi pyöräytettynä.

Kausimenun lisäksi myös Astorin brasserie- ja à la carte -listat ovat uudistuneet. Uutuutena on myös suomalaista raaka-aineista ammentava Suomi 100 -menu. Annoskokonaisuus alkaa kylmäsavulohta, graavisiikaa, jokirapu-skagenia ja katajanmarjasilakoita sisältävällä alkuruoalla. Pääruoaksi tarjotaan poroa parillakin tavalla, pariloituna ulkofileenä sekä poronmaksafrikadellina. Jälkiruoaksi on nostettu jaloviinamansikat.

– Yleensähän tarjotaan konjakkimansikoita, mutta halusimme käyttää tässä jaloviinaa. Se on kuitenkin meidän viinoistamme jaloin, Järvenpää toteaa hymyillen.

Astorin kausimenu

KURPITSAKEITTOA
Keittoa ja paahdettuja kurpitsansiemeniä

HIRVI-WALLENBERG
Klassikkopihvi jauhetusta hirvenlihasta

PUOLUKKAPAISTOS

39€

Astorin Suomi 100v.-menu

KALALAUTANEN

kylmäsavulohta, graavisiikaa, jokirapu- skagenia ja katajanmarjasilakoita

POROA À LA ASTOR
Pariloitua poron ulkofileetä sekä poronmaksafrikadellia.

JALOVIINAMANSIKAT

45€

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

Tapahtumia ei löytynyt näillä hakuehdoilla

RAVINTOLA ASTOR ARTIKKELEISSA

Vappu Tampere

Vappu Tampere 2024: Tampereen ravintoloiden vappumenut ja vappubrunssit

Poimimme tälle sivulle Tampereen ravintoloiden 2024 vappubrunssit ja vappulounaat. Vappuherkkuja voi nauttia niin ravintolasaleissa kuin puistopiknikilläkin! Kannattaa toimia rivakasti pöytävarausten suhteen. Huom! Sivua säännöllisesti. Kaikki...
Ravintola Astorin terassilla maistuu sinisimpukat ja cava tänä kesänä. Kuva: Kohokohdat.fi

Astorin uudella terassilla voi nauttia tänä kesänä simpukoita ja cavaa puun katveessa

Aivan Tampereen keskustassa Keskustorin kulmalla on rauhallinen kävelykatu, jonka äärellä Astorin terassilla voi nautiskella ruokia ja juomia mukavasti suojassa auringonpaahteelta. Tänä kesänä Astorille rakennettiin aivan uusi,...

Keittiömestari ryhtyi ravintoloitsijaksi – Vesa Hiiros kääntää maltilla Astorin ruoria

Alkuperinkin keittiömestarin perustama ravintola Astor on jälleen keittiömestarivetoinen ravintola. Jo 24 vuotta Astorin keittiössä kokannut Vesa Hiiros otti keittiön ohella otteen koko ravintolan ruorista ravintoloitsijaosakkaan muodossa.