Vastuuvalmentaja Pasi Lassila oppilaineen odottaa innolla Sylvain Tauveronin saapumista. – Odotamme uuden oppimista ja uusia hienoja kokemuksia, vanhojen ja uusien ystävien tapaamista, kulttuurien kohtaamista. Sylvain Tauveron saa minut palaamaan ruoanlaiton juurille ja muistuttaa siitä, mikä ruoanlaitossa on oikeasti tärkeää, Lassila kuvailee.

Kun vuosia Michelin-ravintolassa työskennellyt ja useita alan arvostettuja kilpailuja voittanut keittiömestari Sylvain Tauveron saapuu Ahlmanin opetusravintola Annaan, ryöpsähtää koko ravintola ranskalaisia makuja tulvilleen. Torstaina 8.3. tarjolla on klassinen ranskalainen erikoismenu kahdessa eri kattauksessa.

Ahlmanin partnerikoulun Lycée Jean Monnet’n kouluttajana toimiva Tauveron matkaa Annaan ranskalaisen opiskelijakatraan kanssa. Maineikkaan keittiömestarin johdolla Annassa toteutetaan ranskalainen menu jo kolmatta vuotta putkeen yhdessä opiskelijoiden ja henkilökunnan kanssa.

Tauveron on kovasti odotettu vieras niin Ahlmanin oppilaiden kuin opettajienkin taholta.

– Odotamme uuden oppimista ja uusia hienoja kokemuksia, vanhojen ja uusien ystävien tapaamista, kulttuurien kohtaamista. Sylvain Tauveron saa minut aina muistamaan mitä ja millaista oikea ruoanlaitto olikaan. Hän saa minut palaamaan ruoanlaiton juurille ja muistuttaa siitä, mikä ruoanlaitossa on oikeasti tärkeää, vastuuvalmentaja ja mm. monissa tamperelaisravintoloissa vaikuttanut Pasi Lassila kuvailee.

Lassila kertoo, että Ahlmanin opiskelijat ovat avoimia ja motivoituneita sekä erittäin kiinnostuneita oppimaan uutta.

– He myös aidosti näyttävät ja osoittavat olevansa kiinnostuneita uusista ihmisistä, kulttuureista ja keittiötaidoista. Saan ylpeänä seurata kuinka opiskelijamme imevät vaikutteita ja oppia vieraistamme. Olen myös vuosien varrella huomannut kuinka opiskelijoidemme innostuneisuus ja taitotaso on tehnyt vaikutuksen vierailijoihimme ympäri maailman. He ovat saaneet kiitosta ja kannustusta varsinkin Ranskan vierailtamme, kertoo Lassila tyytyväisenä.

Ranskalainen menu on Annassa tarjolla ainoastaan torstaina 8.3. jolloin se korvaa tavallisen lounaan.

RANSKALAINEN MENU 8.3.2018

Lohirilletellä täytettyä tuulihattua & tomaattikastiketta

Häränhäntäterriiniä & linssisalaattia

Ankkaa kahdella tapaa & naurista

Opéra-leivos & pistaasijäätelöä

Kattaukset klo 11 ja 12.30. Pöytävaraukset: kartano@ahlman.fi TAI 041-514 4617.
Menun hinta 30€ (lapset alle 12v. 15€, alle 4v. 5€)
Ei normaalilounasta kyseisenä päivänä.

Lue myös: Ahlmanin Annan pöytiin tarjoillut lounasannokset ammentavat makuja läheltä ja luonnosta

KOTISIVU

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

Ahlmanin Anna toimii niin lounas- kuin tilausravintolanakin.