sommelier-kaato-kohokohdat
Kirsi Seppänen, Taneli Lehtonen ja Otto Sovelius keskittyvät saamaan lasit yhdellä kaadolla yhtä täyteen pullon kokonaan tyhjentäen vuoden 2016 kisan finaalissa.

Suomen parhaan sommelierin dekantteri ei vaihtanut omistajaa tänä vuonna, sillä ravintola Murussa työskentelevä Taneli Lehtonen voitti Suomen Sommelierit ry:n järjestämän Trophée Laroche -kilpailun 5.6. tiukassa finaalikilvassa Hotel Havenissa. Toiseksi ja kolmanneksi tulivat tamperelaistaiturit: Deli 1909 & Wine Barin Kirsi Seppänen ja Juulia Eloranta ravintola C:stä.

sommelier-taneli-lehtonen-2-kohokohdat
Taneli Lehtonen on sekä viime vuoden että tämän vuoden ykkönen.

Viime vuonnakin kisan voittaneella Lehtosella on oikea voittoputki päällä. Intomielisesti treenaava salitaituri voitti nimittäin silloin myös Vuoden Tarjoilija -kisan. Suomen Paras Sommelier -finaalipainiskelussa miteltiin niin tarjoiluun, palveluun kuin juomatietouteen liittyvissä tehtävissä laajalla skaalalla.

Kilpailun tuomareina toimivat Suomen Sommelierit Ry:n puheenjohtaja Samuil Angelov, ravintola C:n ravintoloitsija Christina Suominen sekä kilpailun yhteistyökumppanina toimivan Ranskan johtavan Chablis-tuottajan, Domaine Larochen edustaja.

Lehtonen ja kisassa toiseksi tullut Seppänen pääsevät edustamaan Suomea lokakuussa Pohjoismaiden mestaruuskisoihin, jotka järjestetään Suomen 100-vuotisjuhlien kunniaksi Helsingissä.

Suomen Sommelierit ry

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

Kirsi Seppänen nappasi hopeaa äskettäin myös Vuoden Nuori Sommelier -kisassa Tampereella.