ravintola-salve-silakat

Ravintola Salve on toiminut vuodesta 1897. Perinnerikas ravintola muutti uuteen satamaan lähes Hietalahden altaan vastarannalta. Vierailimme ravintolassa sunnuntai-iltapäivällä ja tunnelma oli virkeä. Syysaurinko valaisi ravintolatilaa mukavasti. Ravintola on myös säilyttänyt hienosti tunnelmansa moderneista tiloista huolimatta. Myös tilaa ja avaruutta on enemmän, mikä helpottaa pöydän löytymistä.

ravintola-salve-2016

Ruoka ja henkilökunta on lopulta ravintolan sielu. Ravintoloiden siirtyminen ei loppuen lopuksi vaikuta suurelta muutokselta pitkälti yli satavuotiaan ravintolan elinkaaressa. Satamaravintolan ikkunoista avautuu nyt näkymä pitemmälle meren aaltoihin.

– Olemme pakanneet hellävaraisesti kaikki muistorikkaat esineet mukaamme ja siirrymme 183 miehen mittaista askelta itään, satama-altaan toiselle puolelle. Samat ikkunateippaukset ja sama seinien väri on säilytetty, kuten myös entinen mittakaava ja koko tilaratkaisuissa. Ravintolasali on saanut upean laivakannen näköisen puulattian, Salven ravintolapäällikkö Antti Riit’aho kertoo.

Salven vanha henkilökunta jatkaa ja luonnollisesti ruokalista säilyy ennallaan. Ravintolan uniikki tunnelma onkin säilynyt lähes entisen veroisena, mutta myös uutta on tullut.

Salven perinteikkään ilmapiirin siirtämisen pieteetillä uuteen tilaan on toteuttanut miljöösuunnittelija Tapani Hirvi. Keittiö on tilavampi ja toimivampi, joten Salven kuuluisista silakoista pääsee nyt nauttimaan entistä isompi joukko.

Uutta ravintolassa on Galleria Ortonin kanssa yhteistyössä rakennettu taideseinä , johon tulee esille Salven asiakaskuntaan kuuluneiden edesmenneiden taiteilijoiden, kuten Juhani Harrin, Kain Tapperin, Ukri Merikannon ja Tapani Mikkosen teoksia. Seinällä nähdään myös kantapöydässään edelleen istuvien Jorma Hautalan, Matti Peltokankaan, Olavi Pajulahden ja Tarja Teräsvuoren töitä.

Salven omaleimaisuus, miljöö ja maukas ruoka on noteerattu useissa ravintola-alan kilpailuissa. Salve on valittu eri medioiden listauksissa Suomen parhaimpien ravintoloiden joukkoon vuosina 2005, 2006, 2007 ja 2011. Rapeat silakat ovat ravintolan tavaramerkki ja syksyllä 2015 Helsingin Uutiset -lehden lukijat valitsivat ne pääkaupunkiseudun parhaaksi silakka-annokseksi.

HOK-Elanto osti Salven liiketoiminnan vuonna 1990 ja jatkaa sitä edelleen. Uusi kotisatama sijaitsee Bulevardin puolella, osoitteessa Hietalahdenranta 5 C.

Ravintolan kotisivut

https://www.raflaamo.fi/fi/helsinki/salve