Pjazzan joka keskiviikkoinen gypsy jazz -iltaa isännöi jazzkitaristi Tomi Kettunen.

jatkuu mainosten jälkeen...

Tulista mustalaisjazzkitarointia Django Reinhardtin jalanjäljissä nautiskellaan vaihtuvien vierailijoiden tähdittämänä. Luvassa on vaihtuvia vierailijoita ja joka toinen keskiviikko pidettävät gypsy jazz jamit.

Tomi Kettunen on yksi Suomen parhaimpia gypsy jazz tyylin osaajia ja esiintyy säännöllisesti ympäri Suomea eri kokoonpanoillaan, joita ovat mm. Wanha Swengi, Django Collective Helsinki ja The Ginger Sisters. Hänen yhteistyökumppaneitaan vuosien varrelta ovat mm. Antti Sarpila, Henrik Perelló, Mikko-Ville Luolajan-Mikkola, Olli Soikkeli ja Jyrki Kangas. Vuonna 2008 hänelle myönnettiin Acri Kari rahaston stipendi ansiokkaasta työstään jazzin saralla Tampereella.

Gypsy jazz (gypsy swing, hot club jazz tai ranskalaisittain jazz manouche) syntyi 1930-luvulla Ranskassa mustalaiskitaristi Jean ”Django” Reinhardtin (1910-1953) vaikutuksesta. Django yhdisti musiikissaan hienolla tavalla aikakaudelle tyypillisen Amerikkalaisen swing-musiikin harmoniaa ja rytmiikkaa, mustalaismusiikin kromatiikkaa ja tunteikasta tulkintaa sekä vaikutteita klassisesta musiikista, Ranskalaisista chansoneista ja musette-valsseista.

Kesäkuun ohjelma:
KE 7.6. Django Jam Session
KE 14.6. MAX ZENGER
KE 21.6. Django Jam Session
KE 28.6. TEEMU VIINIKAINEN

KE 2.8. Gypsy Jazz Wednesdays

 

 

Tapahtuma


Pizzaa & Jazzia: Gypsy Jazz Wednesdays – Tomi Kettunen & guests

Päivä: keskiviikko
Aika: 19:00-22:00
Hintaluokka: Vapaa pääsy

PÖYTÄVARAUS
Tapahtuman kotisivut: https://www.facebook.com/events/646382668863434/

Tapahtumapaikka


Pjazza
Yrjönkatu 18 B
Helsinki